Veiligheid en Doorstroming

Waarom werken we aan veiligheid en doorstroming?

Een soepele en vlotte reis is de wens van iedere weggebruiker. Dit leidt dan weer tot minder ongelukken, remmen en optrekken. Ook leidt dit tot minder CO₂-uitstoot en energieverbruik. En: een kortere reistijd.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners. Door de rijbanen van elkaar te scheiden, ontstaat er een veiligere situatie met minder kans op ongelukken.

Met welke maatregelen werken we aan veiligheid en doorstroming?

Aanpassen rijstroken Hellegatsplein

Op het Hellegatsplein is de indeling van de rijstroken aangepast. Nu is er meer tijd om in te voegen. Met als gevolg: een soepele en veilige doorstroming van het verkeer van het Hellegatsplein naar de N59.

Verbeteren kruisingen

Op drie kruisingen op de N59 wordt onderzoek gedaan naar en gewerkt aan slimme verkeerslichten en observatiecamera’s. Slimme verkeerslichten zijn verkeerslichten die flexibel inspelen op gebruikers van de weg op een specifiek moment. Zo blijft het licht op een bepaald kruispunt bijvoorbeeld langer op groen wanneer er veel voertuigen rijden. Dit zorgt ervoor dat het verkeer veiliger, vlotter en duurzamer kan doorstromen.

Rijbaanscheiding Hellegatsplein – Schaapsweg

Er wordt een geleiderail tussen de rijstroken geplaatst, op Goeree-Overflakkee tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en de kruising met de Schaapsweg (afslag Den Bommel). Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 tot 1 september 2023 is de weg daarom afgesloten. Klik op ‘Lees meer’ voor alle informatie over deze maatregel.

Lees meer op de pagina Nieuws en werk

Alle afbeeldingen komen van de Provincie Zuid-Holland beeldbank, Rijksmediatheek en het ANP en Heijmans .

1280

1050

670

450

380