N59

Over ons

De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de doorstroming en de duurzaamheid van de N59.

Bestuursovereenkomst

Deze partijen sloten in maart 2018 de bestuursovereenkomst. Hierin staat dat de partijen maatregelen zoals vastgesteld in het BO MIRT 2017, gezamenlijk verder uitwerken in een Realisatieplan. De maatregelen moeten een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming.

In de bestuursovereenkomst zijn verder financiële bijdragen, rollen en verantwoordelijkheden van de betrokken partijen vastgelegd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat draagt 5 miljoen euro bij voor de verbetering van de verkeersveiligheid van de N59. De provincie Zuid-Holland draagt maximaal 10 miljoen euro bij en de gemeenten in totaal 0,8 miljoen euro. De provincie Zeeland draagt bij met expertise en organisatie. De provincie Zuid-Holland is trekker van het proces.

De N59

De N59 is een autoweg die loopt tussen knooppunt Hellegatsplein (Zuid-Holland) en Serooskerke (Zeeland). De weg wordt beheerd door Rijkswaterstaat.