De provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de doorstroming, de duurzaamheid en ecologie op en rondom de N59.

Over ons

Bestuursovereenkomst

Deze partijen sloten in maart 2018 de bestuursovereenkomst. Hierin staat dat de partijen maatregelen zoals vastgesteld in het BO MIRT 2017, gezamenlijk verder uitwerken in een Realisatieplan. De maatregelen moeten een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming, duurzaamheid en ecologie.

In de bestuursovereenkomst zijn verder de financiële bijdragen, rollen en verantwoordelijkheden van de betrokken partijen vastgelegd. Er is een taakstellend budget van 16 miljoen euro vastgesteld. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat draagt 5 miljoen euro bij voor de verbetering van de verkeersveiligheid van de N59. De provincie Zuid-Holland draagt maximaal 10,2 miljoen euro bij en de gemeenten in totaal 0,8 miljoen euro. De provincie Zeeland draagt bij met expertise en organisatie. De provincie Zuid-Holland is trekker van het proces.

De N59

De N59 is een autoweg die loopt tussen knooppunt Hellegatsplein (Zuid-Holland) en Serooskerke (Zeeland). De weg wordt beheerd door Rijkswaterstaat.

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier