10 maart 2021

Slimme verkeerslichten voor N59!

Bij de kruisingen Oude Tonge, De Tille en Schaapsweg worden de verkeersregelinstallaties (VRI’s) in maart 2021 volledig vervangen. Ze worden aangepast naar iVRI’s, oftewel ‘slimme verkeerslichten’. Ook worden er observatiecamera’s geplaatst, waardoor wegverkeersleiders sneller kunnen handelen bij incidenten en verstoringen. Deze maatregel verbetert de doorstroming en veiligheid op de N59.

Werking iVRI’s
Intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) communiceren met apps en navigatiesystemen van voertuigen. Met de ontvangen voertuigdata kunnen kruispunten efficiënter worden geregeld. De i-VRI ‘weet’ immers hoeveel verkeer eraan komt en wat voor verkeer het is. De iVRI registreert op basis van een uniek nummer de locatie, snelheid, rijrichting en het soort voertuig (auto, vrachtwagen, etc.). Die gegevens zijn niet te herleiden naar kentekens of personen.

Hinder wegverkeer
De werkzaamheden vinden plaats in twee weekenden:

  • Vanwege weersomstandigheden is het eerste weekend een week opgeschoven en zijn van vrijdagavond 19 maart om 20.00 uur tot maandagochtend 22 maart om 05.00 uur de kruisingen Oude Tonge en De Tille aan de beurt. De N59 is in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanaf kruising N59 x N498 tot de Krammersluis. Er is wel verkeer mogelijk via de N498.
  • Van vrijdagavond 26 maart om 22.00 uur tot maandagochtend 29 maart om 05.00 uur is kruising Schaapsweg afgesloten. De N59 is dan in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanaf de A29 tot kruising N215 x N59. Er is wel verkeer mogelijk via de N215.


Omleidingen

De omleidingsroutes voor beide weekenden worden aangegeven via bebording en tekstwagens. Doorgaand verkeer dat normaal via de N59 rijdt, wordt nu omgeleid via de A4 en A29. De extra reistijd bedraagt maximaal 20 minuten. Lokaal verkeer wordt via het onderliggend wegennet omgeleid. Dit kan leiden tot een langere reistijd van maximaal 40 minuten.

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier