Mobility Hub Stellendam

STAP UIT DE AUTO, HUUR EEN FIETS EN ONTDEK HET EILAND!

Parkeer de komende vier weekenden veilig uw auto bij onze pilotlocatie bij de Buitenhaven in Stellendam en huur op een eenvoudige, laagdrempelige manier een (elektrische) fiets of bakfiets. Vanaf die locatie legt u op een fijne, gezonde én duurzame manier de ‘last miles’ af richting bijvoorbeeld het prachtige Noordzeestrand of de historische binnenstad van Goedereede. U kunt er ook voor kiezen om te beginnen aan een verkenningstocht over het eiland en zo prachtige dorpen als Middelharnis, Herkingen en Oude-Tonge ontdekken. Doet u mee?

Data, tijden en reserveren

De mobility hub pop-up unit bij de pilotlocatie in Stellendam is geopend op zaterdag en zondag.

Openingstijden: 11.00 – 19.00 uur.

7 & 8 mei,

11 & 12 mei

21 & 22 mei

Bij slecht weer is de mobility hub pop-up unit niet geopend. De kans bestaat daarom dat de pilot doorloopt tot eind mei. De meest actuele informatie over data en openingstijden kunt u continu vinden op deze pagina.

Reserveer via de button direct uw (elektrische) fiets of bakfiets.

Aanmoedigen van duurzaam toerisme

Goeree-Overflakkee trekt als schoon eiland van zon, zee, rust en ruimte jaarlijks een groot aantal toeristen. Toeristen die genieten van de prachtige natuur en de faciliteiten die het eiland allemaal biedt. Om het eiland ook in de toekomst zijn natuurpracht te laten behouden is duurzaam, schoon vervoer op Goeree-Overflakkee een steeds groter aandachtspunt. Voor de gemeente, ondernemers, inwoners én bezoekers. Door het organiseren van een mobility hub pilot in Stellendam wil gemeente Goeree-Overflakkee, in samenwerking met provincie Zuid-Holland, een eerste aanzet geven tot het aanmoedigen van toeristen die op een duurzame manier het eiland verkennen. Zo werken we toe naar toerisme dat in harmonie is met de veiligheid, de natuur, het milieu en de inwoners.

Volle wegen

Goeree-Overflakkee kent in met name de maanden april tot en met oktober een grote toestroom aan (dag)toeristen. Op mooie (strand)dagen lopen de wegen vaak vol met autoverkeer. Uitstapjes om het eiland Goeree-Overflakkee van west naar oost te ontdekken gebeuren ook meestal per auto. Dit alles zorgt voor een groeiend aantal onveilige situaties. Daarnaast is de extra druk op het wegennetwerk een belangrijke oorzaak van de serieus stijgende CO₂-uitstoot op Goeree-Overflakkee.

Doel van de pilot

Het ontwikkelen en uitproberen van duurzame vervoersconcepten die moeten zorgen voor blijvend duurzaam, schoon vervoer op Goeree-Overflakkee.

 

 

 

DOORSTROMING

....en aanschouw de wonderen

DUURZAAM

het strand van Stellendam

1400

All content © Siteview, 2022. Alle rechten voorbehouden

1050

670

380

450

820