1400

 • Waarom wordt in augustus 2023 de N59 afgesloten tussen het Hellegatsplein en de kruising met de Schaapsweg? 

  Er wordt een geleiderail tussen de twee rijstroken op de N59 geplaatst, van het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot de kruising met de Schaapsweg (afslag Den Bommel). De weg is afgesloten van maandag 7 augustus 01.00 uur tot maandag 1 september 05.00 uur.

  Door de rijbaanscheiding komen weggebruikers niet meer op de andere weghelft terecht. Dit voorkomt  gevaarlijke situaties en ongelukken. Ook betekent dit dat weggebruikers minder vertraging hebben en de omgeving er minder last van heeft.

 • Wanneer is de N59 afgesloten tussen het Hellegatsplein en de kruising met de Schaapsweg? 

  De N59 is afgesloten van maandag 7 augustus 01.00 uur tot maandag 1 september 05.00 uur.

 • Wat is de planning van het werk aan de N59?

  • Vanaf januari 2023 zijn de aannemer Heijmans, provincie en andere betrokkenen gestart met de voorbereidingswerkzaamheden. Zij doen onderzoek en ontwerpen de nieuwe rijbaanscheiding. Ook kopen zij materialen in en maken zij de planning voor het werk  aan de weg.

  •Het werk aan de N59 wordt uitgevoerd van maandag 7 augustus 2023 vanaf 01.00 uur tot vrijdag 1 september 2023 05.00 uur.

 • Waarom is tegelijkertijd ook de Heinenoordtunnel op de A29 afgesloten?

  De Heinenoordtunnel is in 2023 in beide rijrichtingen afgesloten van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur. het werk  aan de Heinenoordtunnel (onderdeel van de snelweg A29) en de N59 worden gecombineerd. Hierdoor ondervinden weggebruikers zo min mogelijk hinder. Ook hoeft er in deze periode minder verkeer omgeleid te worden. Meer informatie over de Heinenoordtunnel vind je op de website van Rijkswaterstaat.

  De Heinenoordtunnel (A29) en de N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee. Daarom rijdt ongeveer één derde van weggebruikers op de N59 ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Een groot deel van deze weggebruikers zal tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel geen gebruik maken van de N59. Zij worden omgeleid via de N57.

 • Wanneer zijn de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug?

  het werk  aan de Haringvlietbrug zijn van 9 juni 22.00 uur tot 28 juli 23.00 uur 2023, met mogelijke uitloop tot en met 4 augustus. Deze zijn dus niet tegelijk met het werk  aan de N59 en de Heinenoordtunnel. Meer informatie over de Haringvlietbrug vind je op de website van Rijkswaterstaat.

  De N59 is onderdeel van de omleidingsroute voor het werk  van de Haringvlietbrug. Daarom zijn de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug niet in dezelfde periode als het werk  aan de N59 en de Heinenoordtunnel.

 • Hoe kan ik omrijden?

  Met de auto

  Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

  Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.

  Verkeer tussen Zierikzee (Schouwen-Duivenland) en Rotterdam

  Automobilisten die tussen Zierikzee en Rotterdam rijden, worden via de noordkant omgeleid via de N57 en A15 of andersom. Of de zuidkant via de N59, N257, A4 en A16 of andersom.

  Met het openbaar vervoer

  Reguliere bussen rijden tijdens het werk langs de N59 over de parallelweg.

  Met de (brom)fiets

  Fietser, scooters en bromfietsers ondervinden geen hinder van het  werk. Zij kunnen gedurende het werk gebruik maken van de parallelweg.

 • Wat kan ik zelf doen om hinder te beperken en files te vermijden?

  Hinder is niet te voorkomen. Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, gemeenten en andere organisaties doen er alles aan om de hinder te beperken.

  Hinder beperken doen we samen. We adviseren iedereen om tijdens afsluitingen niet de weg op te gaan als het niet echt hoeft. Probeer buiten de spits te reizen of met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Dit helpt om de hinder te beperken voor de mensen die deze mogelijkheden niet hebben.

 • Wordt er rekening gehouden met duurzaamheid en natuur?

  De samenwerkingspartners willen het werk zo duurzaam mogelijk uitvoeren. Zij gebruiken duurzame materialen. Ook houden zij rekening met de impact van het werk op de omliggende natuur. Lees hier meer over op de pagina Duurzaamheid & Natuur.

 • Hoe komt de weg en de rijbaanscheiding er straks uit te zien?

  In mei 2023 verwachten de samenwerkingspartners het definitieve ontwerp van de rijbaanscheiding te hebben.

  De samenwerkingspartners willen het werk  zo duurzaam mogelijk uitvoeren. Zij gebruiken duurzame materialen. Ook houden zij rekening met de impact van het werk  op de omliggende natuur. Lees hier meer over op de pagina Duurzaamheid & Natuur.

 • Waar kan ik terecht met vragen?

  Vragen kun je stellen aan de provincie Zuid-Holland via de onderstaande contactmogelijkheden.

Contact

Stel je vraag!

Er gebeurt veel op en rondom de N59. Heb je hier een vraag over of heb je iets bijzonders meegemaakt dat je wilt delen? Stuur dan een mail naar zuidholland@pzh.nl. of vul dit formulier in. Je krijgt binnen twee weken reactie. Bellen kan ook, met het Contact Centrum van de provincie: 070-4416622.

Blijf op de hoogte!

Wil je het laatste nieuws als eerste ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via dit formulier.

Alle afbeeldingen komen van de Provincie Zuid-Holland beeldbank, Rijksmediatheek en het ANP en Heijmans .

1280

1050

820

670

.

450

380