veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Verbeteren kruisingen

Drie kruisingen op de N59 krijgen slimme verkeerslichten en observatiecamera’s, waardoor het verkeer vlotter en veiliger kan doorstromen.

Aanleiding

Op de N59 op Goeree-Overflakkee zijn drie kruisingen die met verkeerslichten worden geregeld. Het gaat om de kruisingen met de Schaapsweg, bij de Tille en met de Tonisseweg/ N215. Deze kruisingen zijn mede bepalend voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer op de hele N59.

Doel van de maatregel

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en een betere doorstroming op de drie kruisingen van de N59 op Goeree-Overflakkee.

Aanpak

De verkeerslichten worden vervangen door slimme verkeerslichten oftewel iVRI’s. Deze slimme verkeerslichten kunnen onderling communiceren en het aankomende verkeer via apps en navigatiesystemen herkennen. Zo kunnen weggebruikers hun route veiliger, sneller en duurzamer afleggen.

Op de kruisingen komen ook observatiecamera’s. Hierdoor kunnen wegverkeersleiders sneller handelen bij incidenten en verstoringen. Het ombouwen van de verkeerslichten en het plaatsen van de observatiecamera’s gebeurt naar verwachting in het voorjaar van 2021.

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier