veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Stimuleren gebruik waterstofvoertuigen

De provincie helpt weggebruikers bij de aanschaf van of ombouw tot waterstofvoertuigen.

Aanleiding

Een schone leefomgeving door minder uitstoot van uitlaatgassen. Dat willen we op Goeree-Overflakkee. Daarom zetten we vol in op het gebruik van waterstof: een duurzaam alternatief, zonder uitstoot. Het gebruik van de innovatieve waterstofauto is nog geen gemeengoed. De markt is klein, en daardoor zijn de prijzen hoog.

Doel van de maatregel

Weggebruikers die vaak over de N59 rijden, helpen bij de aanschaf van of ombouw tot waterstofauto’s.

Aanpak

Met speciale subsidies ondersteunen we inwoners en ondernemers die een waterstofvoertuig willen kopen of hun auto willen laten ombouwen. Zodat ze – ondanks de forse aanschafkosten- toch een waterstofauto kunnen kopen voor een acceptabele prijs. We gaan ook onderzoeken of we hierbij gebruik kunnen maken van aanvullende landelijke subsidies.

Met ondernemers en bewoners bespreken we wat een goede vorm van subsidiering is. Vooral weggebruikers die grote afstanden moeten afleggen, komen in aanmerking voor de subsidie. Ook gaan we met aanbieders van waterstofvoertuigen en ombouwbedrijven kijken of we een aantrekkelijk aanbod kunnen samenstellen.

Voorbehoud

Voor een paar maatregelen, waaronder het stimuleren van het gebruik van waterstofvoertuigen, geldt dat we die alleen kunnen uitvoeren wanneer er voldoende budget overblijft van de 16 miljoen euro die in totaal beschikbaar is. 

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier