veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Slimme Bandenpompen

Er staan slimme bandenpomp op een aantal locaties langs de N59. Automobilisten kunnen hiermee snel en eenvoudig hun autobanden op de juiste spanning brengen. Dit bespaart brandstof en daarmee geld en CO2. Ook voorkomt het ongevallen.

Aanleiding

Met goed opgepompte autobanden rij je veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker. Je verbruikt minder brandstof en stoot daardoor minder CO2 uit. Met te zachte banden heb je een langere remweg en is de kans op een klapband groter. Goed opgepompte banden zijn dus ook nog eens veiliger. 

Doel van de maatregel

Verminderen van CO2-uitstoot en het voorkomen van ongelukken.

Aanpak

In 2019 zijn zes slimme bandenpompen geplaatst op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Zo’n slimme bandenpomp helpt automobilisten met het correct oppompen van hun banden. Via een display geeft de slimme pomp meteen aan hoeveel brandstof en CO2 je bespaart en waarschuwt voor (mogelijk) lekke banden. Deze bijzondere bandenpomp werkt op zonne-energie en is gratis te gebruiken voor iedereen. Hier een kleine opsomming van wat deze bandenpompen in alleen al het eerste halfjaar hebben opgebracht:

* De bandenpompen zijn 17.493 keer gebruikt
* Er is € 346.375 bespaard
* Er is 117.090 liter brandstof bespaard
* Er zijn 1.818 banden bespaard
* Er is 376 ton CO2 bespaard
* Er is gemiddeld € 19,80 bespaard per gebruiker  

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier