veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Hellegatsplein

Op het Hellegatsplein verbeteren we de doorstroming van het verkeer dat van de A29 en A59 samenkomt op de N59 richting Goeree-Overflakkee en Zeeland.

Aanleiding

Op het Hellegatsplein komt het verkeer van de A29 en A59 samen op één rijstrook: de N59 richting Goeree-Overflakkee en Zeeland. Het samenvoegen van het verkeer zorgt hier vaak voor een slechte doorstroming.

Doel van de maatregel

Een soepele en veilige doorstroming van het verkeer van het Hellegatsplein naar de N59.

Aanpak

Vorig jaar begonnen we op verschillende manieren met het zoeken naar een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming op het Hellegatsplein. We vroegen weggebruikers én experts op het gebied van mobiliteit om met haalbare en innovatieve oplossingen te komen. Dat leverde een aantal vergelijkbare adviezen op die steeds begonnen met het aanpassen van de rijstrookindeling. Een vervolgstap zou het toepassen van innovatieve verlichting kunnen zijn om de snelheid van verschillende weggebruikers beter op elkaar af te stemmen.

We hebben als eerste de rijstrookindeling aangepast en gaan nu goed meten welk effect dit heeft op de doorstroming. Daarvoor meten we de doorstroming op verschillende momenten voor en na de aanpassing. Zo kunnen we bekijken of de doorstroming hiermee voldoende verbetert. Na deze monitoring bepalen we of we aanvullende innovatieve maatregelen gaan toepassen. 

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld u aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier