veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Duurzame herinrichting De Tille

We onderzoeken hoe we verzorgingsplaats De Tille (met onder andere het Shell tankstation) duurzamer kunnen inrichten.

Aanleiding

Er zijn mogelijkheden om verzorgingsplaats De Tille (met onder andere het Shell tankstation) duurzamer te maken.

Doel van de maatregel

Het testen van duurzaamheidsmogelijkheden en  het verminderen van energieverbruik, CO2-uitstoot en materiaalverbruik.

Aanpak

Een onderzoeksbureau werkt een plan uit voor herinrichting van De Tille. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het toepassen van zonne-energie, het opslaan van elektriciteit en het gebruiken van circulair (dus hergebruikt) bestratingsmateriaal. In 2020 moet het plan afgerond zijn. We verwachten dat de uitvoering van het plan uiterlijk eind 2014 gereed is.

Voorbehoud

Voor een paar maatregelen, waaronder de herinrichting van De Tille, geldt dat we die alleen kunnen uitvoeren wanneer er voldoende budget overblijft van de 16 miljoen euro die in totaal beschikbaar is. 

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier