veiligheid doorstroming ecologie duurzaamheid

Bushalte van de toekomst

Bushaltes op Goeree-Overflakkee worden gecombineerd met slimme pakketkluizen. Hier kunnen reizigers ook pakketten afleveren of ophalen.

Aanleiding

Mensen bestellen steeds meer spullen via internet. En die pakketten moeten allemaal worden bezorgd. Dat betekent een grote hoeveelheid bestelbussen en CO2-uitstoot in de dorpen en extra drukte op de weg.

Doel van de maatregel

Het verbeteren van de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de leefomgeving door vermindering van bezorg- en afhaalkilometers.

Aanpak

Langs de N59 en elders op Goeree-Overflakkee komen innovatieve bushaltes. Bewoners van het eiland kunnen hier hun internetbestellingen ophalen. Het gaat om een proefproject van EVAnet, waarbij bushaltes worden gecombineerd met slimme pakketkluizen. Het idee is dat er ongeveer twintig van deze bushaltes 2.0 komen. Op dit moment onderzoeken we samen met lokale partijen welke locaties daarvoor het meest geschikt zijn.

Met de komst van de pakketkluizen worden veel pakketjes straks niet meer aan huis afgeleverd, maar in een pakketkluis bij een bushalte. De ontvanger van het pakket heeft via een QR-code 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot deze kluis om het pakketje op te halen of om een zending te retourneren. Dat scheelt naar verwachting uiteindelijk zo’n 70% van het verkeer van (pakket)bestelbussen op de wegen en in de kernen van het eiland. Dat is niet alleen veiliger, maar levert bovendien een aanzienlijke CO2-besparing op. Daarmee dragen deze innovatieve bushaltes bij aan de doelen van een veilige en duurzame N59. Lees dit nieuwsbericht en kijk op de website van Goudappel voor meer info.

Vragen Mail ons via info@n59vandetoekomst.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief Naar het formulier