DOORSTROMING

OP DEZE PAGINA:

De N59 is voor Goeree-Overflakkee, samen met de N57, de belangrijkste verbindingsweg met het vasteland. Een soepele doorstroming naar de Randstad en Zeeland is cruciaal.  Het project zet in op innovatieve manieren om de verkeersdoorstroming te bevorderen:

INTELLIGENTE VERKEERSREGELINSTALLATIES (iVRI)

Bij de kruisingen Oude Tonge, De Tille en Schaapsweg zijn de verkeersregelinstallaties (VRI’s) in maart 2021 volledig vervangen. Ook zijn er observatiecamera’s geplaatst, waardoor wegverkeersleiders sneller kunnen handelen bij incidenten en verstoringen.

De verkeerslichten worden aangepast naar iVRI’s, oftewel ‘slimme verkeerslichten’. iVRI’s communiceren met apps en navigatiesystemen van voertuigen. Met de ontvangen voertuigdata kunnen kruispunten efficiënter worden geregeld. Denk hierbij aan effectievere groenperiodes of vrachtwagenkonvooien.

BUNDELING PAKKETLOGISTIEK

Om het aantal bestelbusjes dat dagelijks over Goeree-Overflakkee rijdt te verminderen, wordt verkend hoe slimme pakketkluizen kunnen bijdragen aan de bundeling van logistieke stromen. In 2020 is hiervoor een proef gestart, waarbij een pakketkluis naast de bushalte bij Schaapsweg is geplaatst. Vanwege Covid-19 is deze proef niet representatief gebleken. In 2022 wordt een grootschaligere pilot ontwikkeld waarbij vijf pakketkluizen op het eiland worden geplaatst.

HELP MEE EN MIJD DE SPITS

Reist u binnenkort naar Goeree-Overflakkee of Schouwen-Duiveland? Plan uw reis dan slim! Rijden tijdens de spits betekent een lange reistijd. Waarom op vrijdagmiddag in de spits reizen als ’s morgens de terrassen op het strand al gereed staan? Kijk op vananaarbeter.nl voor de actuele files. Mogelijkheden om uw verblijfsduur te verlengen vindt u op visitgo.nl.

MOBILITYHUB STELLENDAM

Stap uit de auto, huur een fiets en ontdek het eiland!

Parkeer de komende weekenden veilig uw auto bij onze pilotlocatie bij de Buitenhaven in Stellendam en huur op een eenvoudige, laagdrempelige manier een (elektrische) fiets of bakfiets. Vanaf die locatie legt u op een fijne, gezonde én duurzame manier de ‘last miles’ af richting bijvoorbeeld het prachtige Noordzeestrand of de historische binnenstad van Goedereede. U kunt er ook voor kiezen om te beginnen aan een verkenningstocht over het eiland en zo prachtige dorpen als Middelharnis, Herkingen en Oude-Tonge ontdekken. Doet u mee?

Data, tijden en reserveren

De mobility hub pop-up unit bij de pilotlocatie in Stellendam is geopend op zaterdag en zondag.

Openingstijden: 11.00 – 19.00 uur.

  • 7 en 8 mei
  • 11 en 12 mei
  • 21 en 22 mei

- Bij slecht weer is de mobility hub pop-up unit niet geopend. De kans bestaat daarom dat de pilot doorloopt tot eind mei.

Reserveer via de button hiernaast direct uw (elektrische) fiets of bakfiets.

 

 

Herindeling Hellegatsplein

Uilenrollen geplaatst - Minder aanrijdingen.

Lees meer over de mobility hub Stellendam

All content © Siteview, 2022. Alle rechten voorbehouden

1280

1050

820

670

450

380